Hoe kies ik een online boekhoudprogramma als ZZP'er of MKB'er?

2022-10-30
Alex de Vries van www.Boekhoudprogramma-vergelijken.com

Voor de gemiddelde ZZP’er of MKB’er is de boekhouding een noodzakelijk kwaad. Om goed zicht te kunnen houden op de financiën is een goede boekhouding belangrijk. Helaas gaat er vaak wel veel tijd in zitten om al die zaken bij te houden. Een online boekhoudprogramma kan het bijhouden van de financiën gelukkig een stuk eenvoudiger maken. Let op de volgende zaken wanneer je op zoek gaat naar het boekhoudprogramma dat het best bij jouw wensen past. Ook om dus eenvoudig online factureren te kunnen toepassen en sneller je geld te krijgen van klanten.

Let op koppelingen

Het grootste deel van de financiële administratie bestaat uit uitgaande en inkomende facturen. Hierdoor is het heel praktisch wanneer een online boekhoudprogramma gekoppeld kan worden met je bankrekening. Je hoeft dan dus niet zelf alle cijfers bij elkaar te zoeken. Dit kan flink wat tijd besparen. Tijd die je dus kunt gebruiken voor belangrijker zaken, zoals contact leggen met bestaande of nieuwe klanten. 

Maakt factureren eenvoudig

Een goed boekhoudprogramma is een goede basis voor het factureren. Via zo’n programma kun je namelijk gemakkelijk facturen opmaken en versturen. Online boekhouden kan hierdoor flink wat tijd besparen. Sommige boekhoudprogramma’s bieden ook de optie om direct een iDEAL-betaallink aan te maken, waardoor je het je klanten ook gemakkelijker maakt om te betalen. Met zo’n iDeal-koppeling kun je in sommige gevallen ook je omzetbelasting betalen aan de Belastingdienst. Dit betekent dat je geld direct op de rekening van de Belastingdienst staat, terwijl het via een overschrijving soms wel een paar dagen kan duren.

Extra koppelingen voor MKB

Heb je personeel in dienst, of heb je plannen om je bedrijf de komende tijd te laten groeien? Dan is het nuttig om ook te kijken naar extra koppelingen in het online boekhoudprogramma. Via zo’n koppeling kun je bijvoorbeeld zorgen voor een urenregistratie van je werknemers. Ook zijn er soms mogelijkheden om je webshop direct te koppelen met het boekhoudprogramma. Ook dit kan veel administratie en dus tijd schelen, waardoor je je volledig kunt focussen op waar het om draait: ondernemen!